• 01

    Eliades Residence

    Take a steep hill side site, with uninterrupted views of the town, mountains and a nightly sunset from winter to summer and you get the perfect ingredients for a wonderful start. Now add to that a client whose involvement is of architectural caliber and you are bound to improve at every opportunity.

  • 02

    Eliades Residence

    The original layout was immediately challenged; the client required a complete flip of the house’s rational orientation, this dialogue continued throughout the design stages and into the construction period. The result, a solution that otherwise would not have been achieved, a result that improved the project in every aspect, an experience for both client and architect to discover as one.

  • 003a

    Eliades Residence

    The tilt and stepping effect designed on the south facade of the house aided with the control of the summer-winter sun penetration, while the windowless front facade of the house allowed for the two fair face surfaces to stand volumetrically unhindered.

  • 004a

    Eliades Residence

    The main materials used are smooth and plank type fair face concrete combined with white paint on plaster. The front façade is accompanied by the double faceted stone wall, while the wooden floor decking and metallic cladding to the entry enclosure add warmth and color to the whole.

  • 005a

    Eliades Residence

    Location: Strovolos, Nicosia

    Areas: 450 m2

    Stage: Built

  • 006a

    Eliades Residence

    Location: Strovolos, Nicosia

    Areas: 450 m2

    Stage: Built