• v1

    Skyview Residence
    Bosco Construction and Development 

    This apartment block employed the geometric difficulties dictated by a plot that has a façade of 25 meters wide, sides that are 35 meters long but tapering to the back to a width of only 14 meters wide, as the source of inspiration for design. Using the full length of the plot and by combining strategically placed voids between each apartment, allowed the internal common corridors to sustain three independent flats on each floor.

  • v2

    Skyview Residence
    Bosco Construction and Development 

    In regard to designing the exterior, a decision was made to separate the vehicular and pedestrian movements, which allowed the - usually void of plantation - raised parking level to be enriched with gardens that lead up to the building door step. One feature that is distinguishes in the building is the atrium feature, created around the core of the building, giving light to all corridors as well as a view out to the sky the moment one steps out of the lift.

  • v3

    Skyview Residence
    Bosco Construction and Development 

    One 3-bedroom apartment occupies the backside of the building, having its own garden which in turn enhances the building. The stepping effect created in the back of the building with the use of smaller units on top of bigger ones, also opted for larger verandas for upper level apartments.

  • v4

    Skyview Residence
    Bosco Construction and Development 

    The building’s exterior is an array of white and grey tones combined with a “super-plast” type finish, coated with a sealer for the building main stair well and veranda slabs.

  • v5

    Skyview Residence
    Bosco Construction and Development 

    Location: Lakatamia, Nicosia

    Areas: 750 m²

    Stage: Built