• 1

    EAC Office, Larnaca

    The central concept for the EAC offices building design competition was the adaptation of the building to its surroundings while satisfying the requirements of the program, and to develop a modern as well as an identifiable building that would reflect EAC’s latest technological services and advancements. The building proposes a new dominant identity for EAC, with strong architectural gestures to be seen as a point of reference for both the users and the inhabitants of the area.

  • 2

    EAC Office, Larnaca

    The building is comprised by three volumetric formations: the offices department, the customer services area, and the support services division.

    The offices department is situated in the North part of the site, parallel to the road, with all internal areas having optimum orientation. In addition, the offices volume is elevated, identifying its presence while simultaneously detaching it from the residential neighborhood. The customer services area is located towards the West, with a lower height as it is adjacent to the residential area and conforms to its height restrictions.

  • 3

    EAC Office, Larnaca

    The building’s vertical circulation is achieved through two cores, consisting of stairwells and lifts, positioned towards the edges of the building. Support spaces and lavatories are also situated within these cores. A naturally ventilated mechanical floor is placed over the offices department as a bulge to the volume itself, allowing for all mechanical equipment to be isolated, both visually and auditory.

  • 4

    EAC Office, Larnaca

    The staff parking area, storage spaces and a substation are all located in the basement level and are accessed through a circular ramp. The visitor parking is placed at ground level with easy access towards the customer services area. Furthermore an entrance for pedestrian visitors is located on the west border.

  • 5

    EAC Office, Larnaca

    The offices building was designed as a reinforced concrete structure with metal elements. Part of the building was clad with zinc metal bars while the rest was left with an exposed fair face concrete appearance. The customer services volume had a concrete shell to be clad with HPL wooden panels.
    The proposal was jointly done with Nasos Philipou